“Ontdek het beste van Vietnam: Van paradijselijke stranden tot bruisende steden en adembenemende natuur.” deel 1

Lieve reizigers en foodies,

Ik neem jullie graag mee op mijn reis naar Vietnam, een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur, heerlijk eten en een adembenemende natuur. In deze reisverslag deel ik graag mijn ervaringen met jullie, beginnend met mijn eerste stop in Vietnam: Phú Quốc.

Phú Quốc is een eiland gelegen in het zuiden van Vietnam en is vooral bekend om zijn witte stranden, kristalheldere water en geweldige zeevruchten. Ik heb hier 1,5 week doorgebracht en het was werkelijk een paradijs op aarde. Ik verbleef in een knusse bungalow aan het strand, waar ik elke ochtend wakker werd met het geluid van de golven en het getjilp van vogels.

Overdag heb ik vooral ontspannen op het strand, gezwommen in de zee en gesnorkeld om de prachtige onderwaterwereld te bewonderen. In de avond ben ik de lokale restaurants afgegaan om de lekkerste zeevruchten te proeven, en dat was een waar feest voor mijn smaakpapillen! Van verse krab en garnalen tot aan inktvis en kreeft, ik heb mijn buik rond gegeten. Een aanrader is om bij een van de lokale markten een zakje Banh Trang Tron te kopen, een verrukkelijk streetfood gerecht van rijstpapier, groenten, kruiden en gefrituurde wonton velletjes. Het is echt een explosie van smaken in je mond!

Na 1,5 week op Phú Quốc te hebben doorgebracht, ging mijn reis verder naar Ho Chi Minh Stad, voorheen bekend als Saigon. Het was even wennen om in deze bruisende stad te zijn na de rustige dagen op het eiland, maar al snel was ik gewend aan de chaos en bedrijvigheid. Ik verbleef in een gezellig hostel in het backpackers district, waar ik veel andere jonge reizigers heb ontmoet.

Tijdens mijn verblijf in Saigon heb ik veel geleerd over de geschiedenis van Vietnam. Zo heb ik het oorlogsmuseum bezocht, waar ik diep geraakt werd door de verhalen en foto’s van de Vietnamoorlog. Ook ben ik naar de Cu Chi-tunnels geweest, waar ik door de smalle tunnels kroop die tijdens de oorlog werden gebruikt door de Vietcong.

Maar het hoogtepunt van mijn tijd in Saigon was toch wel het eten. Ik heb zoveel heerlijke gerechten geproefd in de vele streetfood tentjes en lokale restaurants. Een aanrader is om een Pho Bo, een noedelsoep met rundvlees en kruiden, te proberen bij Pho Hoa, een authentiek restaurantje dat al decennia lang bestaat en bekend staat als de beste plek voor Pho in Saigon.

En zo kwam er na een week in Saigon een einde aan mijn eerste deel van mijn reis door Vietnam. Maar niet getreurd, want mijn volgende stop was Hoi An, een prachtig stadje in Centraal Vietnam dat bekend staat om zijn historische cultuur en gebouwen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *