“Ontdek het beste van Vietnam: Van paradijselijke stranden tot bruisende steden en adembenemende natuur.” deel 3

Lieve reizigers en foodies,

Welkom bij het laatste deel van mijn reisverslag door Vietnam. Na mijn tijd in Hoi An was het tijd om verder te reizen naar Hue. Hue is een stad in Centraal-Vietnam en was ooit de hoofdstad van het land. Het staat bekend om zijn keizerlijke paleizen, tempels en citadel.

Mijn eerste stop in Hue was de Verboden Stad, de voormalige residentie van de Nguyen-dynastie die van 1802 tot 1945 over Vietnam regeerde. Het was indrukwekkend om te zien hoe de keizers leefden en hoe ze hun macht en rijkdom tentoonspreidden in de vele paleizen en tempels die er te vinden zijn.

Maar wat ik het meest bijzonder vond aan Hue, waren de prachtige graven van de keizers die net buiten de stad liggen. Deze graven zijn enorm en adembenemend mooi, en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Ik bezocht het graf van Minh Mang, waar je door een prachtig aangelegde tuin loopt voordat je bij de tombe van de keizer komt.

Maar het hoogtepunt van mijn tijd in Hue was toch wel het eten. Hue is beroemd om zijn keuken, die bekendstaat om zijn complexe smaken en gebruik van kruiden en specerijen. Ik heb hier enkele van de beste gerechten gegeten die ik ooit heb geproefd, waaronder Bun Bo Hue, een pittige noedelsoep met rundvlees en varkensvlees, en Banh Khoai, een knapperige pannenkoek gevuld met garnalen en varkensvlees.

Na Hue reisde ik door naar Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam. Hanoi is een stad vol leven en energie, en ik vond het geweldig om door de straten te dwalen en de vele markten en winkels te verkennen. Een hoogtepunt was de oude wijk, waar je de smalle straatjes en oude gebouwen kunt verkennen en de lokale cultuur kunt ervaren.

Een andere must-see in Hanoi is het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de overblijfselen van de geliefde leider van Vietnam worden bewaard. Het was een indrukwekkende ervaring om hem te zien en te leren over zijn leven en zijn invloed op Vietnam.

Tot slot reisde ik door naar Halong Bay, een van de meest iconische bestemmingen van Vietnam. Halong Bay is beroemd om zijn kalkstenen rotsformaties en helderblauwe wateren, en het is een ongelooflijk mooie plek om te bezoeken. Ik nam een boottocht door de baai en bezocht enkele van de eilanden en grotten die er te vinden zijn.

Tot zover mijn reisverslag door Vietnam. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om deze prachtige bestemming zelf te bezoeken en te genieten van het heerlijke eten, de rijke cultuur en de adembenemende natuur.

Veel reisplezier!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *