Dolma’s: een authentiek recept

Een authentiek dolma recept dat je moet proeven!

Als je een fan bent van de Midden-Oosterse keuken, dan heb je vast wel eens gehoord van dolma’s. Deze kleine, gevulde hapjes zijn gemaakt van druivenbladeren en kunnen gevuld worden met allerlei lekkernijen zoals rijst, gehakt of groenten. Het is een perfect gerecht om te delen tijdens een feestje of als voorgerecht. Maar hoe maak je nou een authentiek dolma recept dat smaakt zoals in het Midden-Oosten? Lees snel verder!

Ingrediënten:

  • 1 potje druivenbladeren (ongeveer 40 stuks)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/2 kopje rijst
  • 1/4 kopje peterselie, fijngehakt
  • 1/4 kopje munt, fijngehakt
  • 1/4 kopje tomatenpuree
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Stappen:

Stap 1: Bereid de druivenbladeren voor door ze voorzichtig uit de pot te halen en af te spoelen onder de kraan. Leg ze opzij om te drogen.

Stap 2: Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, rijst, peterselie, munt, tomatenpuree, olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Neem een ​​druivenblad en leg het met de glanzende kant naar beneden op een snijplank. Leg een theelepel van het gehaktmengsel in het midden van het blad en vouw de onderkant van het blad over het mengsel. Vouw vervolgens de zijkanten van het blad naar binnen en rol het blad op tot een klein pakketje. Herhaal deze stappen totdat alle druivenbladeren gevuld zijn.

Stap 4: Leg de dolma’s in een pan met de naad naar beneden en voeg genoeg water toe om de dolma’s te bedekken. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag. Laat de dolma’s 45 minuten sudderen, of totdat de rijst gaar is.

Stap 5: Serveer de dolma’s warm of koud met een scheutje citroensap eroverheen.

Geniet van deze heerlijke dolma’s en waan je in het Midden-Oosten!

Conclusie

Een authentiek dolma recept is niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te maken. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld kan iedereen deze kleine hapjes maken. Vergeet niet om de druivenbladeren vooraf te spoelen en zorg ervoor dat het gehaktmengsel goed op smaak is gebracht. Serveer ze warm of koud en geniet van de smaakexplosie. Eet smakelijk!

Tags:
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *