“Ontdek het beste van Vietnam: Van paradijselijke stranden tot bruisende steden en adembenemende natuur.” deel 2

Lieve reizigers en foodies,

Welkom bij deel 2 van mijn reisverslag door Vietnam. Na mijn avonturen op Phú Quốc en in Saigon, was het tijd om door te reizen naar Hoi An. Hoi An is een charmant stadje gelegen aan de Thu Bon-rivier in Centraal-Vietnam. Het staat bekend om zijn goed bewaarde historische architectuur, kleurrijke lantaarns en heerlijke gerechten.

Ik verbleef in een prachtige homestay op loopafstand van de oude binnenstad. De eigenaren waren ontzettend vriendelijk en behulpzaam en gaven me veel tips over wat te zien en te doen in de omgeving.

De oude binnenstad van Hoi An is werkelijk adembenemend. Het is een mix van Chinese, Japanse en Europese architectuur, en het hele gebied is autovrij, wat het een heel gezellige sfeer geeft. Overdag kun je door de straten slenteren en de verschillende winkeltjes en ateliers bezoeken. Hoi An staat bekend om zijn kleermakers, en je kunt hier dan ook op maat gemaakte kleding laten maken voor een fractie van de prijs die je er in het westen voor zou betalen.

Maar het hoogtepunt van mijn tijd in Hoi An was toch wel het eten. Het is een waar paradijs voor foodies! De stad heeft een rijke culinaire geschiedenis en er zijn talloze lokale specialiteiten die je geproefd moet hebben. Ik heb bijvoorbeeld genoten van Cao Lau, een noedelgerecht dat alleen in Hoi An wordt gemaakt en waarvoor het water uit een speciale put moet worden gebruikt, Banh Xeo, een knapperige pannenkoek gevuld met varkensvlees, garnalen en groenten, en Banh Mi, een broodje belegd met verschillende soorten vlees en groenten.

Een andere aanrader is om een kookcursus te volgen. Ik heb er een gevolgd bij Red Bridge Cooking School, en het was een geweldige ervaring. We begonnen met een bezoek aan de lokale markt om ingrediënten te kopen, en daarna gingen we naar de school waar we verschillende gerechten leerden maken, zoals Vietnamese loempia’s, verse springrolls en Pho Bo. Het was niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel leerzaam.

Na een paar dagen in Hoi An te hebben doorgebracht, was het tijd om verder te reizen naar mijn volgende bestemming: Hue. Hue is een stad in Centraal-Vietnam en staat bekend om zijn keizerlijke paleizen, tempels en citadel. Ik was erg benieuwd naar deze historische stad, en ik kan jullie alvast vertellen dat ik niet teleurgesteld werd.

Tot zover deel 2 van mijn reisverslag door Vietnam. Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn avonturen in Hoi An en dat jullie binnenkort zelf deze prachtige stad zullen bezoeken.

Stay tuned voor deel 3 van mijn reisverslag, waarin ik mijn ervaringen in Hue, Hanoi en Halong Bay zal delen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *