“Op culinaire ontdekkingstocht in Duitsland: deel 1”
Gepubliceerd op 12 april 2023
Deel 1: Aankomst en kennismaking met de Duitse keuken
Als foodies waren we enorm enthousiast om de Duitse keuken te ontdekken tijdens onze reis naar Duitsland. Na een lange reis kwamen we aan in München en het eerste wat ons opviel was de heerlijke geur van versgebakken brood en gebakjes die door de straten zweefde.
Onze eerste culinaire ervaring in Duitsland was een klassieker: de curryworst. We kochten een portie bij een straatverkoper en proefden de perfecte combinatie van hartige worst en pittige currysaus. Het was een veelbelovende start van onze culinaire ontdekkingstocht.
Later op de dag bezochten we een traditioneel Duits restaurant waar we de beroemde Schweinshaxe bestelden, een varkensschouder die langzaam wordt gegaard en geserveerd wordt met aardappelen en zuurkool. De smaak was verrassend zacht en sappig, en de knapperige buitenkant gaf het geheel een heerlijke textuur.
We sloten de avond af met een bezoek aan een lokale bierbrouwerij, waar we genoten van een heerlijk glas Duits bier en een grote portie pretzels. Het was een geweldige manier om ons onder te dompelen in de Duitse cultuur en culinaire tradities.
We waren slechts één dag in Duitsland en we waren nu al verliefd geworden op de rijke en gevarieerde Duitse keuken. Het was een veelbelovende start van onze culinaire ontdekkingstocht en we konden niet wachten om meer te ontdekken.
Welkom op mijn website, Smaken van de Wereld! Ik ben Melvin, een 34-jarige man die gek is op reizen en een echte foodie. Als kind was ik al gefascineerd door verschillende smaken en geuren. Mijn ouders waren niet zo avontuurlijk in de keuken, maar ik herinner me dat ik altijd erg nieuwsgierig was naar gerechten uit andere landen. Toen ik ouder werd, besefte ik dat mijn passie voor eten hand in hand ging met mijn verlangen om de wereld te verkennen. Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door andere culturen en hun culinaire tradities. Mijn eerste reis naar het buitenland was naar Thailand. Ik herinner me nog dat ik mijn eerste pad Thai at op een drukke avondmarkt in Bangkok en ik was meteen verkocht. Ik was gefascineerd door de combinatie van zoete, zure en pittige smaken. Tijdens die reis ontdekte ik nog veel meer smaken en geuren die me inspireerden om nog meer te reizen en meer culinaire ontdekkingen te doen. Sindsdien heb ik veel van de wereld gezien en heb ik overal waar ik ging geprobeerd om nieuwe gerechten te proeven en lokale specialiteiten te ontdekken. Ik heb onder andere de heerlijke curry’s van India geproefd, de authentieke pizza’s in Italië gegeten en de verse sushi in Japan gegeten. Door al deze culinaire ervaringen ben ik een ware foodie geworden en ik ben altijd op zoek naar nieuwe smaken en gerechten. Het delen van mijn passie voor eten en reizen is wat mij heeft aangezet om Smaken van de Wereld op te richten. Op mijn website vind je niet alleen recepten en reisverhalen, maar ook tips voor het ontdekken van de beste eetplekken in verschillende steden. Ik deel graag mijn kennis en ervaringen, en ik hoop dat mijn website je zal inspireren om ook op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe smaken te proeven. Naast mijn passie voor eten en reizen, hou ik ook van fotografie en muziek. Ik vind het heerlijk om met mijn camera op pad te gaan en mooie foto’s te maken van landschappen, mensen en natuurlijk eten. Ik luister graag naar muziek uit alle hoeken van de wereld en ik vind het altijd interessant om te ontdekken hoe de muziek van een bepaalde cultuur weerspiegelt in hun culinaire tradities. Ik hoop dat je geniet van mijn website en dat ik je kan inspireren om ook nieuwe smaken te ontdekken en te genieten van de wereldkeukens. En wie weet, misschien kom ik je ooit wel tegen op een van mijn culinaire avonturen!