“Brunchen als een foodie: Aziatische rijstsalade met zalm en avocado”

Brunch is een van die maaltijden die perfect past bij een weekendje weg of een vakantie. Als foodie en reiziger ben je altijd op zoek naar nieuwe en verrassende smaken, en deze Aziatische rijstsalade met zalm en avocado is een perfecte brunchoptie om te proberen. Het is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook gemakkelijk te bereiden en aan te passen aan jouw persoonlijke smaak.

Recept: Ingrediënten:

  • 1 cup gekookte rijst
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1/4 cup lente-uitjes, fijngehakt
  • 1/4 cup verse koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel geraspte gember
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen.
  2. Meng de afgekoelde rijst, zalm, avocado, paprika, komkommer, lente-uitjes en koriander in een grote kom.
  3. Maak de dressing door de sojasaus, rijstazijn, honing, sesamolie, gember, zout en peper samen te voegen in een kleine kom. Roer goed door.
  4. Giet de dressing over de salade en meng opnieuw.
  5. Serveer onmiddellijk of bewaar in de koelkast tot het tijd is om te serveren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *