“Op culinaire ontdekkingstocht in Duitsland: deel 1”

Deel 1: Aankomst en kennismaking met de Duitse keuken

Als foodies waren we enorm enthousiast om de Duitse keuken te ontdekken tijdens onze reis naar Duitsland. Na een lange reis kwamen we aan in München en het eerste wat ons opviel was de heerlijke geur van versgebakken brood en gebakjes die door de straten zweefde.

Onze eerste culinaire ervaring in Duitsland was een klassieker: de curryworst. We kochten een portie bij een straatverkoper en proefden de perfecte combinatie van hartige worst en pittige currysaus. Het was een veelbelovende start van onze culinaire ontdekkingstocht.

Later op de dag bezochten we een traditioneel Duits restaurant waar we de beroemde Schweinshaxe bestelden, een varkensschouder die langzaam wordt gegaard en geserveerd wordt met aardappelen en zuurkool. De smaak was verrassend zacht en sappig, en de knapperige buitenkant gaf het geheel een heerlijke textuur.

We sloten de avond af met een bezoek aan een lokale bierbrouwerij, waar we genoten van een heerlijk glas Duits bier en een grote portie pretzels. Het was een geweldige manier om ons onder te dompelen in de Duitse cultuur en culinaire tradities.

We waren slechts één dag in Duitsland en we waren nu al verliefd geworden op de rijke en gevarieerde Duitse keuken. Het was een veelbelovende start van onze culinaire ontdekkingstocht en we konden niet wachten om meer te ontdekken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *