Smaakexplosie in je mond: Het beste recept voor Albondigas!

Albondigas, ook wel Spaanse gehaktballetjes genoemd, zijn een populaire tapasgerecht in Spanje en staan bekend om hun heerlijke smaak. De gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met specerijen en kruiden en worden vaak geserveerd in een tomatensaus.

De geschiedenis van Albondigas gaat terug tot de Moorse overheersing van Spanje in de 8e eeuw. Tijdens deze periode werd het land geïntroduceerd aan de gehaktbal, die uiteindelijk werd opgenomen in de Spaanse keuken.

Hier is het recept voor Albondigas:

Ingrediënten:

  • 500g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 50g paneermeel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en een snufje zout en peper toe. Roer goed door en laat de saus sudderen gedurende 10-15 minuten, of tot deze dikker is geworden.
  3. Meng ondertussen het gehakt, eieren, paneermeel en een snufje zout en peper in een kom tot alles goed gemengd is.
  4. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer ter grootte van een golfbal.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen.
  7. Serveer de Albondigas warm, eventueel met wat brood of aardappelen erbij.

Albondigas is een heerlijk gerecht dat perfect is als tapas of als hoofdgerecht. Het is ook gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak, voeg bijvoorbeeld wat extra chilipoeder toe als je van extra pit houdt. Serveer de Albondigas met een goed glas rode wijn en je bent helemaal klaar om te genieten van het goede leven!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *