Pulpo a la Gallega: Ontdek de Traditionele Spaanse Octopusschotel

Pulpo a la Gallega is een traditioneel gerecht uit Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Het is een gerecht dat de eenvoud en puurheid van de Galicische keuken weerspiegelt en dat tegenwoordig in heel Spanje populair is. Het gerecht is zo geliefd dat het zelfs de officiële naam draagt van een jaarlijks gastronomisch festival dat in de stad Ourense wordt gehouden.

Het gerecht bestaat uit gekookte octopus geserveerd op een bedje van aardappelen en besprenkeld met olijfolie en paprikapoeder. Het is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat de rijke smaken van de zee en de aardse smaken van de aardappelen combineert.

Ingrediënten:

  • 1 octopus (ongeveer 1 kg)
  • 4-5 middelgrote aardappelen
  • 1/2 kopje olijfolie
  • 2-3 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Spoel de octopus af onder koud water en verwijder de ingewanden. Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Dip de octopus drie keer kort in het kokende water en laat hem vervolgens in de pan zakken. Laat de octopus 45-60 minuten zachtjes koken, afhankelijk van de grootte, totdat hij zacht is. Laat hem afkoelen en snijd hem in dunne plakjes.
  2. Kook de aardappelen gaar in een aparte pan met water en snijd ze vervolgens in plakjes.
  3. Leg de plakjes aardappelen op een serveerschaal en leg de plakjes octopus erbovenop.
  4. Besprenkel de octopus en aardappelen met olijfolie en bestrooi ze met gerookt paprikapoeder. Voeg zout naar smaak toe en serveer direct.

Pulpo a la Gallega is een eenvoudig, maar heerlijk gerecht dat de smaken van de Galicische keuken weerspiegelt. Het is een must-try voor liefhebbers van de Spaanse keuken en zeevruchten. Probeer het uit en ontdek waarom het zo’n populaire schotel is in Spanje en daarbuiten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *