Kruiden en Specerijen

Kruiden en specerijen zijn onmisbaar bij het koken van wereldrecepten. Ze voegen smaak, aroma en kleur toe aan gerechten en kunnen een eenvoudige maaltijd omtoveren tot een heerlijke culinaire ervaring. In dit artikel bespreken we welke kruiden en specerijen onmisbaar zijn om gerechten uit verschillende delen van de wereld te kunnen koken. Per kruid/specerij geven we informatie over het product, waar het vandaan komt, hoe het smaakt, hoe je het gebruikt, hoe je het bewaart, in welke gerechten je het kan gebruiken en waar je het kan kopen.

Knoflook

Knoflook is een onmisbaar ingrediënt in de keukens van veel landen. Het komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië en wordt al duizenden jaren gebruikt in de keuken. Knoflook heeft een scherpe smaak en kan zowel rauw als gekookt worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, soepen, stoofschotels en andere hartige gerechten. Bewaar knoflook op een koele, droge plaats. Knoflook is verkrijgbaar bij de supermarkt en bij groenteboeren.

Ui

Ui is een veelgebruikt ingrediënt in de keuken en is afkomstig uit Centraal-Azië. Ui heeft een zoete, milde smaak en wordt vaak gebruikt in soepen, sauzen, stoofschotels en andere hartige gerechten. Bewaar uien op een koele, droge plaats. Uien zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en bij groenteboeren.

Gember

Gember is afkomstig uit Azië en heeft een pittige, frisse smaak. Het wordt vaak gebruikt in Aziatische gerechten en kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Gember wordt vaak gebruikt in soepen, curry’s, stoofschotels en andere hartige gerechten. Bewaar gember in de koelkast of op een koele, droge plaats. Gember is verkrijgbaar bij de supermarkt en bij Aziatische supermarkten.

Kurkuma

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel of turmeric, is afkomstig uit Zuid-Azië. Het heeft een licht bittere smaak en wordt vaak gebruikt om gerechten een mooie gele kleur te geven. Kurkuma wordt vaak gebruikt in curry’s, rijstgerechten en stoofschotels. Bewaar kurkuma op een koele, droge plaats. Kurkuma is verkrijgbaar bij de supermarkt en bij Aziatische supermarkten.

Kaneel

Kaneel is afkomstig uit Sri Lanka en heeft een zoete, warme smaak. Het wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, zoals appeltaart en koekjes, maar ook in hartige gerechten, zoals stoofschotels en curry’s. Kaneel kan zowel in stokjes als in poedervorm worden gebruikt. Bewaar kaneel op een koele, droge plaats. Kaneel is verkrijgbaar bij de supermarkt en bij speciaalzaken

    Add a Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *