De Geschiedenis van Calamares: Van Oude Tijden tot de Moderne Tafel

Calamares, ook wel bekend als calamari of gebakken inktvis, is een gerecht dat populair is in vele delen van de wereld. In deze blog gaan we in op de geschiedenis van calamares en hoe het gerecht zich heeft ontwikkeld door de tijd heen.

Oorsprong van Calamares

De oorsprong van calamares gaat terug tot de oude Grieken en Romeinen, die inktvis al gebruikten in hun gerechten. Het gerecht werd voornamelijk gegeten in de Middellandse Zee-regio, waar inktvis veel voorkomt in de wateren.

Ontwikkeling van het Gerecht

In de Middeleeuwen en de Renaissance werd inktvis opnieuw populair, vooral in Spanje en Italië. Het werd meestal op smaak gebracht met kruiden en specerijen en geserveerd met sauzen zoals aioli of tomatensaus.

In de moderne tijd is calamares uitgegroeid tot een populair gerecht in vele delen van de wereld. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht in restaurants en is ook een populaire straatvoedsel.

Bereiding van Calamares

Calamares kan op vele verschillende manieren worden bereid. Meestal worden inktvisringen gesneden en gepaneerd, om vervolgens te worden gefrituurd of gebakken. Het gerecht kan worden opgediend met een saus of gewoon met een partje citroen.

Calemares

Conclusie

Calamares is een gerecht dat al eeuwenlang populair is in vele delen van de wereld. De geschiedenis van het gerecht gaat terug tot de oude Grieken en Romeinen en heeft zich ontwikkeld tot een populair gerecht in de moderne tijd. Als je ooit de kans krijgt om dit gerecht te proeven, zou ik het zeker aanraden!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *