Stap 1: Het bruinen van het rundvlees.Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het rundvlees toe. Bak het vlees tot het bruin is, ongeveer 8-10 minuten. Het is belangrijk om het vlees goed te bruinen, want dat geeft de chili con carne zijn unieke smaak.
1,5 Kilo Rundvlees, 2 Eetlepel Olijfolie
Stap 2: Het toevoegen van de kruiden.Voeg de chilipoeder, komijn, knoflook en zout toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Bak de kruiden nog 1-2 minuten mee, zodat ze hun smaak goed kunnen afgeven aan het vlees.
2 Eetlepel Chilipoeder, 1 Eetlepel Gemalen komijn, 3 Tenen Knoflook, Zout en Peper
Stap 3: Het inkoken van de tomaten.Voeg de tomaten, tomatenpuree en runderbouillon toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen. Laat de chili con carne zo’n 45-60 minuten pruttelen, zodat alle smaken goed kunnen samensmelten. Roer af en toe door, zodat de chili niet aanbrandt.
800 Gram Tomaten, 500 Mililiter Runderboullion
Stap 4: Het serveren.Serveer de chili con carne warm in kommen en voeg eventueel wat toppings toe, zoals geraspte kaas, zure room, lente-ui of jalapeño’s.
Geraspte Kaas, Zure Room, Lente Ui, Jalapenos
Trefwoord Chili, chili con carne, Comfortfood, Eenpansgerecht, Pittig, Rundvlees, stoofschotel, Vlees